nieuws

Optische rekstroken HBM gaan langer mee

bouwbreed

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) lanceert een nieuwe versie optische rekstroken (met glasvezel). Deze hebben een flink langere levensduur dan de elektrische rekstroken (met metaal). Testen wijzen uit dat bij wisselende belasting van 3000 µm/m na 10 miljoen cycli nog geen verval van het materiaal ontstaat. Een metalen rekstrook vertoont al metaalmoeheid na enkele miljoenen meetcycli bij een belasting van 1000 µm/m.

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) lanceert een nieuwe versie optische rekstroken (met glasvezel). Deze hebben een flink langere levensduur dan de elektrische rekstroken (met metaal). Testen wijzen uit dat bij wisselende belasting van 3000 µm/m na 10 miljoen cycli nog geen verval van het materiaal ontstaat. Een metalen rekstrook vertoont al metaalmoeheid na enkele miljoenen meetcycli bij een belasting van 1000 µm/m.
De relatieve variatie in golf-lengte in de nieuwe optische rekstroken als gevolg van een mechanische spanning is lineair over een range van meer dan 10.000 µm/m. Het is mogelijk meer sensoren in één glasvezel te plaatsen waardoor de installatiekosten flink worden beperkt.

Reageer op dit artikel