nieuws

Nieuwbouw bedrijven sterk toegenomen

bouwbreed Premium

De nieuwbouwproductie van bedrijfsgebouwen is in 2007 fors toegenomen. Vergeleken met het voorgaande jaar is bijna 15 procent meer kantoren en bedrijfshallen gebouwd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De nieuwbouwproductie van bedrijfsgebouwen is in 2007 fors toegenomen. Vergeleken met het voorgaande jaar is bijna 15 procent meer kantoren en bedrijfshallen gebouwd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Volgens het CBS heeft de hogere economische groei geleid tot “meer investeringen van bedrijven in kantoren en bedrijfshallen”. Ook de overheid en onderwijsinstellingen gaven in 2007 meer uit aan hun huisvesting dan het jaar ervoor.
De investeringen van ondernemingen in herstel en verbouw van bestaande gebouwen nam toe met 7,7 procent. De uitgaven aan onderhoud van bedrijfsgebouwen stegen met 3 procent.
Bouwbedrijven richtten zich volgens het CBS meer op bedrijfsgebouwen dan op woningen omdat de winstmarges er hoger zijn.

Reageer op dit artikel