nieuws

Miljoenen voor twee nieuwe projecten

bouwbreed

Minister Cramer (ruimte) heeft voor twee nieuwe projecten geld uit de Nota ruimte budget beschikbaar gesteld. 13 Miljoen euro gaat naar de ontwikkeling van de Spoorzone in Den Bosch en 6 miljoen naar Greenportproject Primaviera in Rijsenhout.

Minister Cramer (ruimte) heeft voor twee nieuwe projecten geld uit de Nota ruimte budget beschikbaar gesteld. 13 Miljoen euro gaat naar de ontwikkeling van de Spoorzone in Den Bosch en 6 miljoen naar Greenportproject Primaviera in Rijsenhout.
De Bossche Spoorzone is een 200 hectare groot gebied en omvat de integrale gebiedsontwikkeling van een nieuw centrumstedelijk gebied.
Het project Primaviera maakt onderdeel uit van de Greenport Aalsmeer. Dit gebied bestaat uit met name op sierteelt gerichte glastuinbouw. Ten behoeve van het behoud en het versterken van deze greenport wordt oostelijk van de A4, westelijk van de kern Rijsenhout een nieuwe glastuinbouwlocatie ontwikkeld. De ambitie is om deze locatie bij Schiphol qua uitstraling tot een visitekaartje van de Nederlandse tuinbouw te maken.
Voor de Nota ruimte is tot 2014 1 miljard euro beschikbaar, 110 miljoen euro is al vergeven. Eind 2009 heeft Cramer voor vrijwel alle projecten de bijdrage vastgesteld.

Reageer op dit artikel