nieuws

Milieuverantwoord materialen kiezen

bouwbreed

Technisch softwarefabrikant Autodesk heeft de digitale werkplaats ‘Autodesk Labs’ uitgerust met een zogeheten Sustainable Materials Assistant. Met deze functionaliteit kan de milieuvriendelijkheid van een ontwerp worden bepaald nog voordat er één steen is gelegd.

Technisch softwarefabrikant Autodesk heeft de digitale werkplaats ‘Autodesk Labs’ uitgerust met een zogeheten Sustainable Materials Assistant. Met deze functionaliteit kan de milieuvriendelijkheid van een ontwerp worden bepaald nog voordat er één steen is gelegd.
Hiermee is het mogelijk milieuverantwoord materiaal te kiezen en zo de schadelijke gevolgen voor het milieu tot een minimum te beperken, zonder concessies te doen aan de kritieke producteisen. Nagegaan kan worden of een ontwerp giftige of anderszins schadelijke stoffen bevat, in welke mate het ontwerp recyclebaar is, hoe de ecologische voetafdruk er uitziet en of de gebruikte materialen voldoen aan de wettelijke voorschriften.
Tevens is het mogelijk materiaallijstinformatie aan te maken, te veranderen of te vergelijken en een duurzaamheidsrapport te genereren.

Reageer op dit artikel