nieuws

IJsselsprong druist in tegen wens Rijk

bouwbreed Premium

Na Brummen stemmen ook de gemeenteraden van Zutphen en Voorst in met de regionale plannen voor de IJsselsprong bij Zutphen. Daardoor gaan de plannen officieel concurreren met die van het Rijk. Die hebben als doel hoogwater bij Zutphen te bestrijden. Het Rijk wil twee dijken terugleggen en grond in reserve houden voor een bypass van de IJssel. De stuurgroep ziet ruimte voor woningbouw. Zij wil één dijk aanleggen en de andere laten liggen. Dat is mogelijk door de uiterwaarden langs de IJssel af te graven. Een overloopgebied hoeft er dan ook niet te komen. Dat creëert ruimte voor ongeveer 3000 woningen. De gemeenteraad van Zutphen stelde als voorwaarde dat het cultuurhistorisch landschap rond kasteel de Mars niet wordt bebouwd.

Na Brummen stemmen ook de gemeenteraden van Zutphen en Voorst in met de regionale plannen voor de IJsselsprong bij Zutphen. Daardoor gaan de plannen officieel concurreren met die van het Rijk. Die hebben als doel hoogwater bij Zutphen te bestrijden. Het Rijk wil twee dijken terugleggen en grond in reserve houden voor een bypass van de IJssel. De stuurgroep ziet ruimte voor woningbouw. Zij wil één dijk aanleggen en de andere laten liggen. Dat is mogelijk door de uiterwaarden langs de IJssel af te graven. Een overloopgebied hoeft er dan ook niet te komen. Dat creëert ruimte voor ongeveer 3000 woningen. De gemeenteraad van Zutphen stelde als voorwaarde dat het cultuurhistorisch landschap rond kasteel de Mars niet wordt bebouwd.

Reageer op dit artikel