nieuws

Halve ring voor Grolsch Veste

bouwbreed

Enschede – Vanaf september kunnen ruim 24.000 supporters een zitplek vinden in Grolsch Veste, het Arke Stadion dat in Enschede de thuisbasis vormt voor FC Twente. In opdracht van Bouwcombinatie Uitbreiding Arke VOF, waarin Te Pas Bouw en Trebbe Bouw deelnemen, is Voortman Staalbouw er vanaf april bezig op de bestaande tribune een ruim 1200 ton zware staalconstructie aan te brengen. Deze tweede (halve) ring moet circa 10.000 extra overdekte zitplaatsen opleveren. Bepalend voor de moeilijkheidsgraad van de montage zijn de 48 meter lange en 13 meter hoge spanten, die vanaf een hoogte van circa 30 meter worden aangebracht. Door hun afmetingen was thermisch verzinken alleen mogelijk als ze in delen werden opgeknipt. Voor gemeente Enschede wordt de uitbreiding de vierde van zeven grote opleveringen in 2008. Het begon in april met de Alphatoren en Het Rozendaal, waarna in juni de herbouwde wijk Roombeek volgde. Dit najaar staan verder nog de Schollingsboulevard, IJsbaan Twente en het Muziekkwartier op het programma.

Enschede – Vanaf september kunnen ruim 24.000 supporters een zitplek vinden in Grolsch Veste, het Arke Stadion dat in Enschede de thuisbasis vormt voor FC Twente. In opdracht van Bouwcombinatie Uitbreiding Arke VOF, waarin Te Pas Bouw en Trebbe Bouw deelnemen, is Voortman Staalbouw er vanaf april bezig op de bestaande tribune een ruim 1200 ton zware staalconstructie aan te brengen. Deze tweede (halve) ring moet circa 10.000 extra overdekte zitplaatsen opleveren. Bepalend voor de moeilijkheidsgraad van de montage zijn de 48 meter lange en 13 meter hoge spanten, die vanaf een hoogte van circa 30 meter worden aangebracht. Door hun afmetingen was thermisch verzinken alleen mogelijk als ze in delen werden opgeknipt. Voor gemeente Enschede wordt de uitbreiding de vierde van zeven grote opleveringen in 2008. Het begon in april met de Alphatoren en Het Rozendaal, waarna in juni de herbouwde wijk Roombeek volgde. Dit najaar staan verder nog de Schollingsboulevard, IJsbaan Twente en het Muziekkwartier op het programma.
Foto: Christian van der Meij, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel