nieuws

Energieprestatie bestaande bouw hoger door vloerelement

bouwbreed

Het is mogelijk om de energieprestatie van bestaande bouw te verhogen. Bijvoorbeeld met het nieuwe vloerelement van Microbeton uit Krimpen aan den IJssel, dat speciaal wordt geproduceerd voor het vloerverwarmingssysteem van ES Techniek uit Hendrik Ido Ambacht. In combinatie met een warmtepomp kan met dit systeem zowel worden verwarmd als gekoeld. Toepassing van het systeem leidt tot een verlaging van de energieprestatiecoëfficient (epc) van bestaande bouw, dus tot een verhoging van de energieprestatie.

Het is mogelijk om de energieprestatie van bestaande bouw te verhogen. Bijvoorbeeld met het nieuwe vloerelement van Microbeton uit Krimpen aan den IJssel, dat speciaal wordt geproduceerd voor het vloerverwarmingssysteem van ES Techniek uit Hendrik Ido Ambacht. In combinatie met een warmtepomp kan met dit systeem zowel worden verwarmd als gekoeld. Toepassing van het systeem leidt tot een verlaging van de energieprestatiecoëfficient (epc) van bestaande bouw, dus tot een verhoging van de energieprestatie.
Microbeton levert een prefab betonnen vloerelement met uitsparingen, waarin de buizen van ES techniek worden vastgeklikt. Aan de onderzijde zijn de elementen geïsoleerd. Ze zijn tijdens het aanbrengen op maat te maken. Volgens ES Techniek kan toepassing van het systeem tot een aanzienlijke besparing op energie leiden.

Reageer op dit artikel