nieuws

Eiffeltoren moet energie besparen

bouwbreed Premium

De grootste toeristenattractie ter wereld, de Eiffeltoren in Parijs, krijgt een forse opknapbeurt. Belangrijkste klus is het grondig moderniseren van de twee originele hydraulische liften zodat ook de volgend jaar 120 jaar oude ‘IJzeren Dame’ aan energiebesparing kan doen.

De grootste toeristenattractie ter wereld, de Eiffeltoren in Parijs, krijgt een forse opknapbeurt. Belangrijkste klus is het grondig moderniseren van de twee originele hydraulische liften zodat ook de volgend jaar 120 jaar oude ‘IJzeren Dame’ aan energiebesparing kan doen.
De Tour Eiffel trekt jaarlijks meer dan zeven miljoen bezoekers. Om die in hedendaagse omstandigheden van dienst te kunnen zijn, gaat de gemeente Parijs 170 miljoen investeren. Zo worden de toegangsruimten verbeterd om de lange wachttijd terug te brengen – of in ieder geval droog te staan -, komt er een veel grotere souvenirwinkel en krijgt de toren ook meer horecavoorzieningen waaronder een champagnebar. De werkzaamheden gaan een jaar of zeven duren.

Reageer op dit artikel