nieuws

Dubbele opdracht Ben van Berkel

bouwbreed

Architect Ben van Berkel mag behalve een theater, waarvoor hij eerder al de opdracht ontving, nog een tweede gebouw met een culturele bestemming ontwerpen voor de gemeente Spijkenisse.

Architect Ben van Berkel mag behalve een theater, waarvoor hij eerder al de opdracht ontving, nog een tweede gebouw met een culturele bestemming ontwerpen voor de gemeente Spijkenisse.
De Amsterdamse architect is uitgenodigd ook het ontwerp te leveren voor de ‘entertainmentfactory’ die Spijkenisse in het hart van de stad wil bouwen pal naast het theater.
De bouw van deze multifunctionele discotheek, waarin onder meer een restaurant, een dansschool en een poppodium komen, kost volgens wethouder ’t Hart 10 miljoen euro. Het theater kost het dubbele. Het ontwerp voor het theater is al klaar, aan het tekenen van de disco moet Van Berkel nog beginnen. Spijkenisse wil de bouw van beide voorzieningen gelijk laten oplopen. De start van beide projecten is gepland voor 2009.
Van Berkel is voor de discotheek gevraagd omdat zijn theaterontwerp veel lof kreeg in Spijkenisse. Zijn disco-ontwerp komt in de plaats van een eerder bouwplan, dat te hoog bleek om de windvang van de Spijkenisser molen te garanderen. Wethouder ’t Hart is enthousiast: “Straks hebben we niet één, maar twee spectaculaire gebouwen van een beroemde architect in Spijkenisse.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels