nieuws

Draaiboek windparken op zee naar parlement

bouwbreed

Staatssecretaris Huizinga (water) heeft het ‘Draaiboek windenergie op zee’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het draaiboek geeft meer duidelijkheid over het verlenen van vergunningen en subsidies voor windmolenparken op de Noordzee. De opstellers gaan ervan uit dan de kabinetsambitie – 450 megawatt windenergie op zee – wordt gerealiseerd. Het Rijk heeft hiervoor ongeveer 120 miljoen euro subsidie per jaar voor.

Staatssecretaris Huizinga (water) heeft het ‘Draaiboek windenergie op zee’ naar de Tweede Kamer gestuurd. Het draaiboek geeft meer duidelijkheid over het verlenen van vergunningen en subsidies voor windmolenparken op de Noordzee. De opstellers gaan ervan uit dan de kabinetsambitie – 450 megawatt windenergie op zee – wordt gerealiseerd. Het Rijk heeft hiervoor ongeveer 120 miljoen euro subsidie per jaar voor.
Uit het draaiboek is onder andere op te maken dat het ministerie van Economische Zaken in juli de belangrijkste selectiecriteria voor de stimuleringsregeling duurzame energieproductie bekendmaakt. Geïnteresseerde bedrijven kunnen tot 1 maart 2009 een vergunningaanvraag in combinatie met een goedgekeurde milieu-effectrapportage indienen voor een windmolenpark op de Noordzee.
Het draaiboek vermeldt dat Huizinga op 1 november 2009 een besluit neemt over de ingediende aanvragen. Op 1 april 2010 wordt dan bekend welke bedrijven een overheidssubsidie krijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels