nieuws

Constructiemethodeonderscheiden

bouwbreed

ProLogis heeft de Environmental Technology Development Award ontvangen, een belangrijke Japanse prijs voor milieuvriendelijk bouwen in de logistieke sector. De Amerikaanse ontwikkelaar van distributiefaciliteiten kreeg de prijs voor een zelf ontwikkelde constructiemethode die de uitstoot van CO2vermindert.

ProLogis heeft de Environmental Technology Development Award ontvangen, een belangrijke Japanse prijs voor milieuvriendelijk bouwen in de logistieke sector. De Amerikaanse ontwikkelaar van distributiefaciliteiten kreeg de prijs voor een zelf ontwikkelde constructiemethode die de uitstoot van CO2vermindert.
Het gaat om het PCSIS (Precast Concrete and Seismic Isolation System). Deze bouwmethode zorgt dat betonnen draagzuilen en -balken kleiner kunnen worden gebouwd, zonder dat dit invloed heeft op de bestendigheid tegen de gevolgen van aardbevingen. Zij bespaart constructietijd, zorgt dat minder trucks van en naar de bouwplaats rijden en vermindert de hoeveelheid bouwafval. Uit tests van ProLogis blijkt dat de constructiemethode in vergelijking met standaard methoden, de CO2-uitstoot met 12 procent per jaar reduceert.

Reageer op dit artikel