nieuws

Bouwplan opgeschort door bezwaren Efteling

bouwbreed Premium

Bezwaren van de Efteling hebben ertoe geleid dat twee bouwprojecten in de buurt van het attractiepark in Kaatsheuvel voorlopig niet door kunnen gaan. De rechtbank in Breda wees de verzoeken van de Efteling om een voorlopige voorziening toe en schorste de bouwvergunningen eerste fase van de gemeente Loon op Zand voor beide bouwprojecten.

Bezwaren van de Efteling hebben ertoe geleid dat twee bouwprojecten in de buurt van het attractiepark in Kaatsheuvel voorlopig niet door kunnen gaan. De rechtbank in Breda wees de verzoeken van de Efteling om een voorlopige voorziening toe en schorste de bouwvergunningen eerste fase van de gemeente Loon op Zand voor beide bouwprojecten.
Het gaat om de bouw van een verpleeggebouw en een woongebouw met veertien appartementen van de Stichting MaasDuinen en een project van Casade Woondiensten met negentien woningen en 51 appartementen. Beide complexen grenzen aan de Europalaan, de doorgaande weg langs het attractiepark.
De Efteling maakte bezwaar tegen de bouw omdat ze vreest dat bedrijfsfeesten en manifestaties in de avonduren in gevaar kunnen komen. Door de nieuwbouw van Casade zou het park boven de toegestane geluidsbelasting kunnen uitkomen. Bij MaasDuinen was er sprake van een gewijzigd bestemmingsplan, wat opnieuw moet worden getoetst aan het bestemmingsplan.
Volgens Casade hoeft de uitspraak niet tot vertraging te leiden. De bezwaarprocedure van de Efteling en een aantal andere bezwaarmakers bij de gemeente loopt nog. Casade verwacht dat Loon op Zand de bezwaren zal weerleggen. De gemeente denkt de bezwaarprocedure over een paar weken af te ronden.

Reageer op dit artikel