nieuws

Bandje maakt hijsen kozijn gemakkelijk

bouwbreed

De Heren, leverancier van onder andere hijsmiddelen voor de bouw, introduceert het kozijnbandje. Het is een rood stukje band, 2,5 centimeter breed en 75 centimeter lang, waarvan de uiteinden over een lengte van 15 centimeter aan elkaar zijn gestikt. In de fabriek wordt aan beide zijden van een kozijn bovenaan een bandje bevestigd. Daarvoor zijn vijf U-nieten of drie schroeven voldoende. Zo ontstaan twee hijslussen van ongeveer 15 centimeter lang. Met elke lus mag maximaal 300 kilogram worden gehesen. Volgens de fabrikant mag dus een kozijn van 600 kilogram worden gehesen.

De Heren, leverancier van onder andere hijsmiddelen voor de bouw, introduceert het kozijnbandje. Het is een rood stukje band, 2,5 centimeter breed en 75 centimeter lang, waarvan de uiteinden over een lengte van 15 centimeter aan elkaar zijn gestikt. In de fabriek wordt aan beide zijden van een kozijn bovenaan een bandje bevestigd. Daarvoor zijn vijf U-nieten of drie schroeven voldoende. Zo ontstaan twee hijslussen van ongeveer 15 centimeter lang. Met elke lus mag maximaal 300 kilogram worden gehesen. Volgens de fabrikant mag dus een kozijn van 600 kilogram worden gehesen.
“In elke timmerschort, in elke werkkar en op elke werkplek kan het kozijnbandje zijn plaats innemen”, stelt Edwin van Leeuwen van De Heren. Het bandje weegt slechts 20 gram. Het hoeft niet van het kozijn verwijderd te worden, het kan namelijk ook dienst doen bij de montage op de bouwplaats. Van Leeuwen: “Elementenbouwers kunnen het kozijn met de bandjes direct met de kraan in het element leggen. Ook op de bouwplaats kan het kozijn dus zonder enige inspanning van de timmerman worden geplaatst.”

Reageer op dit artikel