nieuws

Ambitieus complex voor centrum Leek

bouwbreed Premium

Woningcorporatie Wold 0x26 Waard realiseert in het centrum van Leek een ambitieus appartementencomplex. Het complex omvat 47 appartementen in de duurdere koop- en huursector en 700 vierkante meter winkel- en bedrijfsruimten. Het gebouw komt op een parkeergarage en zal op de hoeken 40 meter hoog worden. Het ontwerp is van Emile Koopmans van Team 4 Architecten in Groningen. In het ontwerp is geprobeerd de massaliteit van het complex te doorbreken door elk van de drie straten een ander karakter te geven. Aan de kant van de Tolberterstraat is aangehaakt bij het voormalige postkantoor, aan het Vredewoldplantsoen juist bij het moderne winkelcomplex De Hulst. Ook de hoogten worden aangepast aan de aanpalende bebouwing. De procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning moeten nog worden doorlopen.

Woningcorporatie Wold 0x26 Waard realiseert in het centrum van Leek een ambitieus appartementencomplex. Het complex omvat 47 appartementen in de duurdere koop- en huursector en 700 vierkante meter winkel- en bedrijfsruimten. Het gebouw komt op een parkeergarage en zal op de hoeken 40 meter hoog worden. Het ontwerp is van Emile Koopmans van Team 4 Architecten in Groningen. In het ontwerp is geprobeerd de massaliteit van het complex te doorbreken door elk van de drie straten een ander karakter te geven. Aan de kant van de Tolberterstraat is aangehaakt bij het voormalige postkantoor, aan het Vredewoldplantsoen juist bij het moderne winkelcomplex De Hulst. Ook de hoogten worden aangepast aan de aanpalende bebouwing. De procedure voor de aanvraag van de bouwvergunning moeten nog worden doorlopen.

Reageer op dit artikel