nieuws

Acties tegen aanleg Lange Wapperbrug

bouwbreed

De actiegroep “Ademloos” heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Beheersmaatschappij Antwerpen (BAM), die de aanleg van de Oosterweelverbinding in Antwerpen coördineert. BAM weigert te wachten met de aanvraag van een bouwvergunning voor deze infrastructuurwerken, die dienen om de Antwerpse Ring volledig te maken en waarvan de Lange Wapperbrug het klapstuk is.

De actiegroep “Ademloos” heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de Beheersmaatschappij Antwerpen (BAM), die de aanleg van de Oosterweelverbinding in Antwerpen coördineert. BAM weigert te wachten met de aanvraag van een bouwvergunning voor deze infrastructuurwerken, die dienen om de Antwerpse Ring volledig te maken en waarvan de Lange Wapperbrug het klapstuk is.
Tegen het einde van het jaar wordt het resultaat verwacht van een vergelijkende studie van drie verschillende tracés voor de Oosterweelverbinding. “BAM zet de wereld op zijn kop”, meent de actiegroep, die wil dat de Europese Commissie het dossier van de Oosterweelverbinding stillegt en de Vlaamse regering en BAM verplicht om hun huiswerk over te maken. “Zo komt er hopelijk een gezonde oplossing uit de bus voor het Antwerpse verkeersinfarct”, zegt Wim Van Hees van de actiegroep.

Reageer op dit artikel