nieuws

Woningcorporatie wint NET-Trofee 2008

bouwbreed

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) uit Dronten heeft de NET-Trofee 2008 gewonnen. De prijs is voor het beste initiatief op het gebied van energiezuinig wonen en werken.

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) uit Dronten heeft de NET-Trofee 2008 gewonnen. De prijs is voor het beste initiatief op het gebied van energiezuinig wonen en werken.
De jury prijst vooral de integrale aanpak van de woningcorporatie. OFW Dronten gaat een wijk in het centrum van Biddinghuizen op zo’n manier renoveren dat zowel de duurzaamheid van de huizen verbetert als de leefbaarheid in de wijk. Door de aanpak besparen de inwoners van de 85 huizen op energiekosten en wordt dreigende verpaupering voorkomen. Het project is een voorbeeld voor alle corporaties en bouwers, stelt het juryrapport. Truus Sweringa, directeur van OFW Dronten, vindt het vanzelfsprekend dat corporaties zich inzetten voor het vergroten van de duurzaamheid en het verbeteren van de leefbaarheid. “Zelfs als maar de helft waar is van wat gezegd wordt over de klimaatverandering, dan moet je je schamen als je er niets aan doet.”

Reageer op dit artikel