nieuws

Werelwijd is nog altijd veel software illegaal

bouwbreed Premium

Ongeveer 28 procent van alle software in Nederland is illegaal. Dat is slechts 1 procent minder dan een jaar eerder. De schade, uitgedrukt in dollars, is echter veel groter geworden. In 2006 ondervond de software-industrie in Nederland 419 miljoen dollar schade, in 2007 was dat gestegen naar 502 miljoen dollar. Dat blijkt uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA). Het onderzoek is gedaan in 108 landen. Wereldwijd is de illegale software gestegen van 35 procent in 2006 naar 38 procent in 2007. Voor de software-industrie betekent het een schadepost van 47,8 miljoen dollar. Dat was in 2006 nog 39,7 miljoen. Maar het nadeel is niet alleen een verlies van omzet. Het gaat ook om honderdduizenden banen, miljarden dollars economische groei en verlies van inkomsten voor de Belastingdienst. Volgens Jacco Brand, voorzitter van BSA in de Benelux, gaat het hier goed met het terugdringen van de illegale software.

Ongeveer 28 procent van alle software in Nederland is illegaal. Dat is slechts 1 procent minder dan een jaar eerder. De schade, uitgedrukt in dollars, is echter veel groter geworden. In 2006 ondervond de software-industrie in Nederland 419 miljoen dollar schade, in 2007 was dat gestegen naar 502 miljoen dollar. Dat blijkt uit onderzoek van de Business Software Alliance (BSA). Het onderzoek is gedaan in 108 landen. Wereldwijd is de illegale software gestegen van 35 procent in 2006 naar 38 procent in 2007. Voor de software-industrie betekent het een schadepost van 47,8 miljoen dollar. Dat was in 2006 nog 39,7 miljoen. Maar het nadeel is niet alleen een verlies van omzet. Het gaat ook om honderdduizenden banen, miljarden dollars economische groei en verlies van inkomsten voor de Belastingdienst. Volgens Jacco Brand, voorzitter van BSA in de Benelux, gaat het hier goed met het terugdringen van de illegale software.

Reageer op dit artikel