nieuws

Wegens reparatie gesloten

bouwbreed Premium

Gennep -Negen dagen lang moet het verkeer op de N264 tussen het Limburgse Gennep en Noord-Brabantse Oeffelt flink omrijden. Tot zondagavond neemt de afdeling speciale technieken en producten van Gebr. van Kessel uit Tilburg de circa 300 meter lange Maasbrug onder handen. De wapening van het betonnen dek is op veel plekken zodanig aangetast, dat zo’n 150 vierkante meter moet worden vernieuwd. Dat betekent weghakken, vervangen, weer aanstorten, tegelijkertijd circa 120 meter scheuren injecteren en 130 vierkante meter kantbeton repareren, en tot slot een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Het rigoureuze afsluiten was een voorstel van Gebr. van Kessel, dat daarmee bij een eerder project goede ervaringen had opgedaan. De betonemulsie krijgt daardoor de tijd om met zo min mogelijk bewegingsscheuren uit te harden. Het bedrijf doet deze klus als projectpartner in het Kosmos project van Rijkswaterstaat (Kunstwerken Onderhoud in Samenwerking met de Markt onder Systeemgerichte Contractbeheersing). 


Gennep -Negen dagen lang moet het verkeer op de N264 tussen het Limburgse Gennep en Noord-Brabantse Oeffelt flink omrijden. Tot zondagavond neemt de afdeling speciale technieken en producten van Gebr. van Kessel uit Tilburg de circa 300 meter lange Maasbrug onder handen. De wapening van het betonnen dek is op veel plekken zodanig aangetast, dat zo’n 150 vierkante meter moet worden vernieuwd. Dat betekent weghakken, vervangen, weer aanstorten, tegelijkertijd circa 120 meter scheuren injecteren en 130 vierkante meter kantbeton repareren, en tot slot een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. Het rigoureuze afsluiten was een voorstel van Gebr. van Kessel, dat daarmee bij een eerder project goede ervaringen had opgedaan. De betonemulsie krijgt daardoor de tijd om met zo min mogelijk bewegingsscheuren uit te harden. Het bedrijf doet deze klus als projectpartner in het Kosmos project van Rijkswaterstaat (Kunstwerken Onderhoud in Samenwerking met de Markt onder Systeemgerichte Contractbeheersing).
Foto: APA/Sjef Prins, tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel