nieuws

Website overleeft door regelmatige verversing

bouwbreed

Websites waarop huizen worden aangeboden overleven beter als zij regelmatig worden vernieuwd. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Spacemakers, een bedrijf dat het aandeel van de markt meet. De website van Funda verloor veel bezoekers toen andere websites het complete aanbod van woningen gingen tonen, maar heeft veel bezoekers teruggewonnen, nu ook op Funda het complete aanbod is te zien. Websites die zulke vernieuwingen niet doorvoeren, zoals Miljoenhuizen, Woonkrant en Dimo, verliezen in een jaar ongeveer de helft van hun bezoekers. Ook de huizensite Jaap is bezoekers aan het verliezen. De site is sinds de introductie nauwelijks veranderd. Het blijft wel de belangrijkste concurrent van Funda.

Websites waarop huizen worden aangeboden overleven beter als zij regelmatig worden vernieuwd. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Spacemakers, een bedrijf dat het aandeel van de markt meet. De website van Funda verloor veel bezoekers toen andere websites het complete aanbod van woningen gingen tonen, maar heeft veel bezoekers teruggewonnen, nu ook op Funda het complete aanbod is te zien. Websites die zulke vernieuwingen niet doorvoeren, zoals Miljoenhuizen, Woonkrant en Dimo, verliezen in een jaar ongeveer de helft van hun bezoekers. Ook de huizensite Jaap is bezoekers aan het verliezen. De site is sinds de introductie nauwelijks veranderd. Het blijft wel de belangrijkste concurrent van Funda.

Reageer op dit artikel