nieuws

Verdeeldheid over vastgoedcrisis in België

bouwbreed Premium

België wordt opgeschrikt door verklaringen van economen over een naderende ineenstorting van de prijzen van huizen en appartementen. Maar de vastgoedsector en aannemersorganisaties, zoals de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), geloven zeker niet in een grote vastgoedcrisis.

België wordt opgeschrikt door verklaringen van economen over een naderende ineenstorting van de prijzen van huizen en appartementen. Maar de vastgoedsector en aannemersorganisaties, zoals de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), geloven zeker niet in een grote vastgoedcrisis.
Eén van de grootste pessimisten is Ivan Van de Cloot. Volgens de econoom bij de studiedienst van ING is vastgoed in België thans 25 tot 30 procent overgewaardeerd, andere economen houden het zelfs op 40 procent. Het IMF hanteert een milder cijfer, maar is van oordeel dat de huizenprijzen in België gemiddeld 17 procent te hoog zijn. Desondanks houdt Van de Cloot voet bij stuk: “Huizenmarkt en woningbouw deden het in België de afgelopen jaren heel goed. Maar voor dit jaar en 2009 zijn de vooruitzichten veel minder gunstig.”

Reageer op dit artikel