nieuws

Utrechtse brug onder verf in slechte staat

bouwbreed Premium

Onder de verflaag bleek de Utrechtse Ouderijnbrug er slechter aan toe te zijn dan vooronderzoek uitwees. De renovatie van de ophaalbrug in Lombok gaat dan ook langer duren. Niet tot juli, maar tot oktober als de brug weer op zijn plek wordt gehesen. Tijdens het verwijderen van een verflaag bleek de hameipoort (de bovenbouw) in een dusdanig slechte staat te verkeren dat deze moet worden vervangen. Het was de bedoeling de stalen onderdelen van de brug alleen te stralen en van nieuwe verf te voorzien. Renoveren biedt voor de bovenzijden van de gemetselde landhoofden evenmin uitkomst. Ook deze worden vervangen.

Onder de verflaag bleek de Utrechtse Ouderijnbrug er slechter aan toe te zijn dan vooronderzoek uitwees. De renovatie van de ophaalbrug in Lombok gaat dan ook langer duren. Niet tot juli, maar tot oktober als de brug weer op zijn plek wordt gehesen. Tijdens het verwijderen van een verflaag bleek de hameipoort (de bovenbouw) in een dusdanig slechte staat te verkeren dat deze moet worden vervangen. Het was de bedoeling de stalen onderdelen van de brug alleen te stralen en van nieuwe verf te voorzien. Renoveren biedt voor de bovenzijden van de gemetselde landhoofden evenmin uitkomst. Ook deze worden vervangen.
Utrecht noemt de vertraging extra vervelend voor bewoners en ondernemers van Lombok, omdat zij hun wijk al moeilijker uitkomen door de werkzaamheden aan de Graadt van Roggenweg en de Laan van Nieuw Guinea.

Reageer op dit artikel