nieuws

Utrecht zoekt provinciehuis

bouwbreed Premium

De plannen om in de gemeente Utrecht een nieuw provinciehuis te bouwen zijn van de baan. Gedeputeerde Staten maken dat bekend.

De provincie Utrecht is gevestigd in de wijk Rijnsweerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling op de plek van het huidige provinciehuis een nieuw onderkomen te bouwen. Hiervoor wilde het provinciebestuur 63 miljoen euro uittrekken.
Nadat onderzoek uitwees dat dit bedrag ontoereikend is, werd besloten om te zien naar andere huisvesting binnen de gemeente Utrecht of in een van de randgemeenten. Volgens een woordvoerder van de provincie kan de verhuizing binnen ongeveer twee jaar plaatsvinden. “De nieuwe huisvesting van de provincie kan zowel koop als huur zijn”, aldus een toelichting.
Het huidige provinciehuis zal dan worden verkocht. Er zijn vooralsnog geen plannen om het gebouw te slopen.
Wel staat een renovatie op stapel voor het oudste gedeelte van het complex. Dit dateert van de jaren zeventig van de vorige eeuw en is toe aan een opknapbeurt. Het provinciehuis heeft ook een kantoortoren. Deze is pas twaalf jaar oud en valt buiten de renovatie.
De plannen voor nieuwe huisvesting van het provinciebestuur worden de komende maanden verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel