nieuws

Uitvoering herbestemming Tilburgse stortplaats nabij

bouwbreed

De gemeente Tilburg en projectontwikkelaars AM en Blauwhoed kunnen binnenkort na jaren voorbereiding aan de slag met het project Kempenbaan.

In september begint de sanering van de voormalige vuilstort Kempenbaan West in het projectgebied. Na de sanering krijgt het nu nog lege gebied tussen de snelweg A58, het Leypark en het riviertje de Leij een nieuwe bestemming. Er komen kantoren (100.000 vierkante meter), 250 woningen en voorzieningen (10.000 vierkante meter) zoals een transferium, een hotel, een restaurant en kinderopvang.
De vervuilde grond wordt hergebruikt op de locatie. Na afgraven van de stortplaats wordt de grond gescheiden in drieën: schone grond voor wonen, grond geschikt voor kantoren en grond ongeschikt om op te bouwen. De zwaarst vervuilde grond komt opgehoogd als een ‘landmark’ langs de A58.
De bouw van kantoren en woningen begint als het bestemmingsplan in werking treedt, naar verwachting eind 2009 of begin 2010. Gemeente en ontwikkelaars investeren gezamenlijk zo’n 250 miljoen in het project. Tilburg verwacht een enorme impuls voor de regionale economie met de komst van het nieuwe bedrijventerrein. Wethouder J. Hamming verwacht hierdoor 4000 extra arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels