nieuws

Uitbreiding stoomtrein Goes-Borsele

bouwbreed Premium

De Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) breidt haar museumterrein in Goes de komende vijf jaar flink uit. De financiering is nog niet rond.

Er komt een nieuw museumgebouw voor oude rijtuigen. Het bestaande tractiegebouw, waar onderhoud aan locomotieven en rijtuigen plaatsheeft, wordt hersteld.
Verder wordt de dienstregeling uitgebreid. Op de spoorlijn van de stichting van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke rijdt nu alleen een stoomtrein. Daar wordt een antieke dieseltrein aan toegevoegd.
De uitbreiding van het museumterrein is onderdeel van de beleidsplannen. De restauratie van het tractiegebouw is twee jaar geleden begroot op zo’n 1,3 miljoen euro, de bouw van het nieuwe museumgebouw kost ongeveer 1,5 miljoen euro. Het geld moet komen van overheden en cultuurfondsen.
Bij de bekendmaking van de plannen onthulde minister-president Balkenende het gerestaureerde ovale-ramenrijtuig uit 1931, dat nu het pronkstuk vormt van de collectie. Vrijwilligers hebben jarenlang gewerkt aan de opknapbeurt.

Reageer op dit artikel