nieuws

Software voor verkopers

bouwbreed Premium

Voor veel aanbieders van kozijnen of dakkapellen is het lastig om in de offerte de producten zo te presenteren dat er meteen een beeld ontstaat van het eindresultaat. Joon Teken-en Adviesbureau uit Oostzaan ontwikkelde het programma TRO 50, waarmee het maken van een goede tekening in combinatie met een offerte kinderspel is.

Wie met een toetsenbord en een muis kan omgaan, kan ook met het teken- en rekensoftware TRO 50 (tekenen, rekenen en offreren) overweg, benadrukt John Joon die het programma ontwikkelde. In enkele minuten kan hij een aansprekende en in de juiste maatvoering gemaakte tekening van een nieuw kozijn of dakkapel produceren. Joon, van huis uit bouwkundig aannemer maar tegenwoordig vooral actief in de ontwikkeling van software, heeft inmiddels vele gebruikersovereenkomsten afgesloten. “TRO 50 heb ik ontwikkeld voor de meer dan duizend verkopers van kozijnen of dakkapellen. Voor deze groep was er tot voor kort eigenlijk geen goed teken- en rekenprogramma.”
De dealers hebben vaak geen bouwtekenkundige, maar een commerciële achtergrond. Als ze al bekend zijn met cad, dan is de software voor hun doel te omslachtig. Die programmatuur is ontwikkeld om gedetailleerde bouwtechnische tekeningen te maken. Het is software op het niveau van de werkvoorbereider. Joon: “Voor klanten van mijn doelgroep, vaak particulieren, is het alleen interessant hoe het nieuwe kozijn eruitziet als het in de gevel is geplaatst. Die klant wil geen stippellijntje of allerlei maten op de tekeningen zien die hem in verwarring brengen. Die wil weten of het mooi is en wat het kost. De TRO 50 software komt aan die eisen tegemoet.”
Veel gerenommeerde aanbieders van kozijnen en dakkapellen werken met dealers en de belangrijkste producenten maken inmiddels gebruik van TRO 50. Met zijn ict-bedrijf opereert Joon tussen de leverancier van kozijnen en de afnemer. Die laatste kan een particulier zijn maar ook een kleine aannemer.
Joon noemt de software kinderlijk eenvoudig. De gebruiker hoeft niet bekend te zijn met cad of welke software dan ook om ermee aan de slag te gaan. In TRO 50 kan elk type profiel worden toegepast in kunststof, hout of aluminium. Maar de software maakt wel gebruik van cad. Het kozijn wordt namelijk getekend in een cad-systeem en vervolgens omgezet naar zulke formaten dat ook een leek er alle kanten mee op kan. Het ontwerp van een goed kozijn in cad kost de tekenaar nog geen twee minuten, een complete dakkapel of de overkapping van een terras misschien een fractie langer.

Abonnement

Joon biedt de software niet te koop aan. Wie denkt dat de software handig kan zijn voor de bedrijfsvoering mag het programma een maand uitproberen. Wanneer men het daarna wil blijven gebruiken, betaalt de gebruiker eenmalig 95 euro en de aanschaf van het cad-systeem per werkplek en vervolgens de abonnementskosten.
De abonnementsprijs is afhankelijk van het aantal modules. Tekenen, calculeren en offreren zijn aparte modules in TRO 50. Het abonnement voor de drie modules samen bedraagt nog geen 50 euro. De software wordt met grote regelmaat uitgebreid en aangepast aan de wensen van gebruikers. Abonnees ontvangen de nieuwe updates.”

Reageer op dit artikel