nieuws

ShineOn maakt van zon een glazenwasser

bouwbreed

Glas in ramen en gevels houdt zichzelf schoon met ShineOn. Het product maakt ruiten superglad en breekt ruim een kwart af van het vuil dat zich aan het glas hecht. De rest spoelt er tijdens een bui af. ShineOn wordt op locatie als vloeistof op het glas gespoten. Fabrikant SCF Technologies uit het Deense Herlev noemt het middel net zo goed als zelfreinigende coatings die in de fabriek op glas worden aangebracht. Er zijn nog geen normen voor zelfreinigende producten. SCF sloot als alternatief aan op het Europese Strep-project dat technologische ontwikkelingen bevordert.

Glas in ramen en gevels houdt zichzelf schoon met ShineOn. Het product maakt ruiten superglad en breekt ruim een kwart af van het vuil dat zich aan het glas hecht. De rest spoelt er tijdens een bui af. ShineOn wordt op locatie als vloeistof op het glas gespoten. Fabrikant SCF Technologies uit het Deense Herlev noemt het middel net zo goed als zelfreinigende coatings die in de fabriek op glas worden aangebracht. Er zijn nog geen normen voor zelfreinigende producten. SCF sloot als alternatief aan op het Europese Strep-project dat technologische ontwikkelingen bevordert.

Reageer op dit artikel