nieuws

Schouwburg als ‘theatrale beleving’

bouwbreed Premium

De bouw van het Amphiontheater in Doetinchem gaat na de bouwvak van start. Het ontwerp is van Mecanoo Architecten. De schouwburg moet volgens de Delftse architecten vooral een ‘theatrale beleving’ worden voor de maximaal 1200 bezoekers.

De bouw van het Amphiontheater in Doetinchem gaat na de bouwvak van start. Het ontwerp is van Mecanoo Architecten. De schouwburg moet volgens de Delftse architecten vooral een ‘theatrale beleving’ worden voor de maximaal 1200 bezoekers.
Mecanoo wil dat door een vrij eenvoudig concept bereiken: een natuurstenen, rechthoekig gebouw met rondom horizontale insnijdingen die zicht bieden op de theaterfoyer. Bij de entree is de insnijding groter, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen. Hierdoor krijgen bezoekers de indruk dat het entreeplein onderdeel is van de schouwburg. Straks zal een rode loper de theaterliefhebbers via een monumentale trap naar de foyer geleiden. Zo wordt de route die de bezoekers binnen het gebouw afleggen als theaterstuk geregisseerd.

Reageer op dit artikel