nieuws

Schoon beton beter omschreven

bouwbreed

Voor architecten een hoogstandje, voor aannemers vaak een dieptepunt: schoon beton. Om de kwaliteit van zichtbetonwerk nu al te helpen verbeteren, publiceren Gietbouwcentrum en Cement 0x26 Betoncentrum een bètaversie van de in oktober definitief verschijnende handleiding Uitvoering Schoon Beton. Het moet een praktijkgerichte aanvulling worden op CUR-aanbeveling 100.

Voor architecten een hoogstandje, voor aannemers vaak een dieptepunt: schoon beton. Om de kwaliteit van zichtbetonwerk nu al te helpen verbeteren, publiceren Gietbouwcentrum en Cement 0x26 Betoncentrum een bètaversie van de in oktober definitief verschijnende handleiding Uitvoering Schoon Beton. Het moet een praktijkgerichte aanvulling worden op CUR-aanbeveling 100.
In de bijlage Beton in Beeldbij deze Cobouw is er ruimschoots aandacht voor schoon beton, al gaat dat niet op voor alle besproken projecten. Zo is in Europoort de Heavy Lifter in aanbouw, een hefschip dat zware wapening koppelt aan lichtgewicht beton. Ondanks alle negatieve berichtgeving over financieringsproblemen, waardoor het werk tijdelijk stilligt, is het betontechnologisch gezien een zodanig bijzonder project, dat we er in de bijlage uitgebreid op ingaan. Overige onderwerpen in Beton in Beeld zijn onder meer: onderwaterbeton veiliger in binnenstad; geen twijfels meer over bollenplaatvloer; Spanbeton: van pionier tot innovator; robot doet het ongewapend.
>bijlage Beton in Beeld

Reageer op dit artikel