nieuws

Ruim 3 miljard voordam in Amazone

bouwbreed

Het consortium van Suez Energy International (SEI) heeft van de Braziliaanse regering de opdracht gekregen voor de bouw van een dam in de Rio Madeira, een rivier in het noordelijk deel van het Amazonegebied. Daarmee is een investering van 3,3 miljard euro gemoeid.

Het consortium van Suez Energy International (SEI) heeft van de Braziliaanse regering de opdracht gekregen voor de bouw van een dam in de Rio Madeira, een rivier in het noordelijk deel van het Amazonegebied. Daarmee is een investering van 3,3 miljard euro gemoeid.
Brazilië, dat de grootste economie in Zuid-Amerika heeft, kampt met enorme energietekorten. Met de bouw van de Jirau-dam wordt getracht de vele stroomstoringen te verminderen. De hydraulische centrale moet zo’n 3300 megawatt stroom opleveren. Het streven van SEI, dat vanuit België opereert, is om het complex binnen vier jaar gereed te hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels