nieuws

Publiek kan recreëren in park op dak van winkelcentrum Almelo

bouwbreed Premium

Multi Vastgoed ontwikkelt in Almelo winkelcentrum De Gors met beloopbare groene daken. De daken worden toegankelijk voor het publiek. In het schetsontwerp wordt het niveauverschil op natuurlijke wijze overbrugd. Er komen geen trappen, het maaiveld loopt geleidelijk omhoog als taluds die de schuine dakconstructies omhullen.

Multi Vastgoed ontwikkelt in Almelo winkelcentrum De Gors met beloopbare groene daken. De daken worden toegankelijk voor het publiek. In het schetsontwerp wordt het niveauverschil op natuurlijke wijze overbrugd. Er komen geen trappen, het maaiveld loopt geleidelijk omhoog als taluds die de schuine dakconstructies omhullen.
Het parkconcept op daken is volgens projectontwikkelaar Gawein Minks enigszins vergelijkbaar met het Museumplein in Amsterdam. De situatie is daar nog extremer. “De wijk Windmolenbroek herbergt groene lobben die zich als een ketting aaneenrijgen. Met het dakpark kunnen we dat groene karakter verbeteren omdat het park volledig toegankelijk is”, legt Minks uit.
Het nieuwe winkelcentrum behelst 6000 vierkante meter.
De verwachting is in 2010 te beginnen met de bouw en de bebouwing in het najaar van 2011 op te leveren.

Reageer op dit artikel