nieuws

ProRail kondigt regeling aan voor Eigen Initiatief

bouwbreed

ProRail zal na de zomer een regeling voor Eigen Initiatief publiceren. Dat kondigde Aanbestedings- en Inkoopmanager Ger van der Wal aan tijdens de opening van Gelderse loket waar initiatieven kunnen worden ingediend.

“Wij leggen de procedure voor Eigen Initiatief vast. Bij ons moet het gaan om een volledig uitgewerkte aanbieding. Als dat tot een aanbesteding leidt, dan hoeft de initiatiefnemer daaraan niet mee te doen. We leggen het probleem dan voor aan de markt die dan eigen oplossingen mag indienen”, vertelde Van der Wal.
ProRail wijkt hiermee af van bijvoorbeeld het loket van Verkeer en Waterstaat, waar iedereen ideeën mag indienen ook als ze nog niet zijn uitgewerkt. “Tot nu toe hebben we 512 initiatieven binnengekregen. Daarvan valt 75 procent direct bij de eerste selectie al af. Wij hanteren daarvoor vier criteria. Is het idee opportuun en vernieuwend, hoever is het uitgewerkt, is het se­rieus en is het voor Verkeer en Waterstaat”, vertelt David Janssen, projectleider idee van het ministerie.
Daar wil hij echter een einde aan maken. Tot nu toe zaten we achterover te wachten op initiatieven. We willen interactiever worden, waardoor mensen beter weten wat voor soort ideeën een kans maakt. Daarmee hoopt hij de stroom inzendingen in te dammen.

Reageer op dit artikel