nieuws

Plaatsmarkering wordt open standaard

bouwbreed

Industriegroep Open Geospatial Consortium (OGC) heeft laten weten dat de KML-technologie van Google, waarmee opmerkingen kunnen worden toegevoegd aan gemarkeerde plaatsen op plattegronden, een open standaard wordt. Het gaat om Keyhole Markup Language (KML) waarmee bijvoorbeeld kaarten van Google Earth en Google Maps kunnen worden voorzien, maar ook plattegronden van Microsoft Live Maps. Productleider Chikai Ohazama van Google Earth had een jaar geleden al voorspeld dat dit zou gebeuren. Hij is een pleitbezorger voor een ‘geoweb’, een internet waarbij de informatie aan plekken op een landkaart wordt gekoppeld.

Industriegroep Open Geospatial Consortium (OGC) heeft laten weten dat de KML-technologie van Google, waarmee opmerkingen kunnen worden toegevoegd aan gemarkeerde plaatsen op plattegronden, een open standaard wordt. Het gaat om Keyhole Markup Language (KML) waarmee bijvoorbeeld kaarten van Google Earth en Google Maps kunnen worden voorzien, maar ook plattegronden van Microsoft Live Maps. Productleider Chikai Ohazama van Google Earth had een jaar geleden al voorspeld dat dit zou gebeuren. Hij is een pleitbezorger voor een ‘geoweb’, een internet waarbij de informatie aan plekken op een landkaart wordt gekoppeld.

Reageer op dit artikel