nieuws

Nieuw riool voor Het Kleine Wijk

bouwbreed

UtrechtDe uitvoerder van bouwcombinatie InfrAdam/Oudt Zwanenburg heeft wel zes planningen moeten maken voor het bouwrijp maken en het aanleggen van de riolering in het buurtje Het Kleine Wijk, gelegen in de Utrechtse wijk Ondiep. Er was veel verzet tegen de sloop van de circa tweehonderd woningen. Het nieuwbouwproject heeft hierdoor een aantal maanden vertraging opgelopen. Maar nu is na archeologisch onderzoek, sanering en het verwijderen van oude kabels en leidingen de nieuwe riolering bijna klaar. Naast het aanleggen van bouwwegen en het uitgraven van bouwputten, rest nog de aansluiting van het riool op het systeem in de buitenring, het infiltratieriool dat ligt onder de bestaande wegen buiten het bouwterrein. Volgens de nieuwste planning kan BAM Woningbouw in opdracht van Woningcorporatie Mitros op 1 juli aan de slag met de bouw van 114 koop- en 41 huurwoningen. Deze bouwt de aannemer weliswaar op moderne wijze, maar door het gebruik van veel baksteen, korte straatjes en kleine pleintjes krijgt Het Kleine Wijk weer een ouderwetse dorpse uitstraling.

UtrechtDe uitvoerder van bouwcombinatie InfrAdam/Oudt Zwanenburg heeft wel zes planningen moeten maken voor het bouwrijp maken en het aanleggen van de riolering in het buurtje Het Kleine Wijk, gelegen in de Utrechtse wijk Ondiep. Er was veel verzet tegen de sloop van de circa tweehonderd woningen. Het nieuwbouwproject heeft hierdoor een aantal maanden vertraging opgelopen. Maar nu is na archeologisch onderzoek, sanering en het verwijderen van oude kabels en leidingen de nieuwe riolering bijna klaar. Naast het aanleggen van bouwwegen en het uitgraven van bouwputten, rest nog de aansluiting van het riool op het systeem in de buitenring, het infiltratieriool dat ligt onder de bestaande wegen buiten het bouwterrein. Volgens de nieuwste planning kan BAM Woningbouw in opdracht van Woningcorporatie Mitros op 1 juli aan de slag met de bouw van 114 koop- en 41 huurwoningen. Deze bouwt de aannemer weliswaar op moderne wijze, maar door het gebruik van veel baksteen, korte straatjes en kleine pleintjes krijgt Het Kleine Wijk weer een ouderwetse dorpse uitstraling.
Foto: Ton Borsboom
Tekst: Inge Pranger

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels