nieuws

Natuurlijk lijnenspel

bouwbreed Premium

Langs de oude, afgesloten snelweg A2 worden vervangende betonpanelen bevestigd aan één van de hoogste, door Ballast Nedam gebouwde, geluidsschermen van Nederland. Hoewel de bouw van het door Aletta van Aalst 0x26 Partners ontworpen scherm al jaren geleden begonnen is, ligt de afwerking al ruim een half jaar stil omdat de horizontale betonplinten waarop het glas komt te staan, bleken door te hangen.

Langs de oude, afgesloten snelweg A2 worden vervangende betonpanelen bevestigd aan één van de hoogste, door Ballast Nedam gebouwde, geluidsschermen van Nederland. Hoewel de bouw van het door Aletta van Aalst 0x26 Partners ontworpen scherm al jaren geleden begonnen is, ligt de afwerking al ruim een half jaar stil omdat de horizontale betonplinten waarop het glas komt te staan, bleken door te hangen.
Net als het verderop liggende bekroonde glazen geluidsscherm bij de autoshowroom Hessing, kenmerkt het ruim 4 kilometer lange, en lokaal 12 meter hoge scherm, zich in een glooiend, natuurlijk lijnenspel in de wand waardoor het scherm nergens hetzelfde is. Het 40.000 vierkante meter grote scherm moest aanvankelijk rond de 30 miljoen euro kosten. Wie de extra kosten voor de vertragingen en vervangingen gaat betalen is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel