nieuws

Minder werk voor Franse wegenbouw

bouwbreed

De Franse wegenbouw heeft voor ongeveer vijf maanden werk in de boeken staan. Vorig jaar rond deze tijd was er nog een werkvoorraad voor zes maanden.

De organisatie van wegenbouwers Usirf spreekt van ‘een terugloop in volume’ maar denkt dat de gezamenlijke omzet van de sector dit jaar toch 3,5 tot 5 procent hoger uit kan komen. Volgens Usirf beginnen de hoge grondstoffenprijzen en energiekosten gevolgen te hebben voor de wegenbouw. Bovendien verschuift in Frankrijk de aandacht van grote wegenprojecten naar spoor- en waterwerken. Volgens de organisatie wordt deze tendens alleen maar sterker, waardoor de omzetgroei in 2009 verder terugloopt.
Over het afgelopen jaar boekte de sector wegenbouw nog een toename van 8,6 procent, waarmee de gezamenlijke omzet uit kwam op 15,5 miljard euro. Het grootste deel komt uit onderhoud en beheer van het bestaande wegennet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels