nieuws

Limburg wil mer-procedure N280-West

bouwbreed

Limburg wil samen met de gemeenten Weert, Leudal en Roermond en Rijkswaterstaat onderzoeken wat de (milieu)effecten zijn van het opwaarderen van de provinciale weg N280 Weert-Roermond tot autoweg. De gemeenten moeten voor oktober laten weten of zij met zo’n mer instemmen. De mer is gericht op onderzoek van het huidige tracé en eventuele alternatieven.De huidige N280 kampt met dichtslibbende kruispunten, een groeiend aantal ernstige ongevallen, verslechtering van de leefbaarheid (luchtkwaliteit en geluidhinder), en sluipverkeer.

Limburg wil samen met de gemeenten Weert, Leudal en Roermond en Rijkswaterstaat onderzoeken wat de (milieu)effecten zijn van het opwaarderen van de provinciale weg N280 Weert-Roermond tot autoweg. De gemeenten moeten voor oktober laten weten of zij met zo’n mer instemmen. De mer is gericht op onderzoek van het huidige tracé en eventuele alternatieven.De huidige N280 kampt met dichtslibbende kruispunten, een groeiend aantal ernstige ongevallen, verslechtering van de leefbaarheid (luchtkwaliteit en geluidhinder), en sluipverkeer.
De N280 is de weg van de A2 bij Kelpen naar de A73 in Roermond en het Duitse autowegennet. Tot Baexem is hij vanaf de Duitse grens een autoweg met vier stroken. Tussen Baexem en Kelpen slingeren twee stroken over zo’n 8 kilometer.

Reageer op dit artikel