nieuws

Kuijpers Installaties voert omzet en winst ruim op

bouwbreed Premium

Kuijpers Installaties heeft vorig jaar de bedrijfsopbrengsten met ruim 13 procent opgevoerd tot 118 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Helmondse onderneming.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 3,8 miljoen, een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Onder aan de streep hield de installateur 2,8 miljoen euro over. Dat is een stijging van meer dan een miljoen.
Kuijpers, dat zich richt op de sectoren utiliteit en industrie, kon flinke vooruitgang boeken als gevolg van de “duidelijk verbeterde marktomstandigheden” op de Nederlandse installatiemarkt.
Hoewel het bedrijf de economie ziet vertragen, heeft Kuijpers dankzij de stijgende vraag naar energiebesparing en duurzame energietoepassingen vertrouwen in de komende jaren.
“De onderneming is zowel kwantitatief als kwalitatief op sterkte en heeft een goede orderportefeuille”, stelt scheidend directievoorzitter Wim Kuypers vast. Hij rekent dit jaar uit te komen op een omzet van 125 miljoen euro.
Kuypers heeft met ingang van dit jaar plaats gemaakt voor Ton Stuifzand, voormalig bestuurder van Heijmans. Stuifzand vertrok begin 2007 bij het beursgenoteerde bouwbedrijf als gevolg van de bouwfraude-affaire. Bij Kuijpers is oud-Heijmans topman Jan Heijmans commissaris. Kuypers is na ruim 30 jaar het installatiebedrijf te hebben gerund, toegetreden tot de raad van commissarissen.

Reageer op dit artikel