nieuws

Kort geding tegen herrie Noord-Zuidlijn

bouwbreed

Bewoners van de Vijzelgracht in de binnenstad van Amsterdam hebben genoeg van de overlast van de aanleg van de Noord-Zuidlijn. De gemeente moet een einde maken aan hinderlijke werkzaamheden in de avonduren en in de weekeinden. Zo eisen omwonenden in een kort geding, dat morgen dient bij de rechtbank in Amsterdam.

Bewoners van de Vijzelgracht in de binnenstad van Amsterdam hebben genoeg van de overlast van de aanleg van de Noord-Zuidlijn. De gemeente moet een einde maken aan hinderlijke werkzaamheden in de avonduren en in de weekeinden. Zo eisen omwonenden in een kort geding, dat morgen dient bij de rechtbank in Amsterdam.
Volgens advocaat Peter Nicolai hebben de bewoners de afgelopen vijf jaar alle overlast genomen zoals het kwam. Maar de metrolijn is nog lang niet klaar. De bouw van de metrotunnel gaat nog jaren duren. De weerstand heeft vooral te maken met de uitbreiding van werkuren. Om vertraging in te halen wordt er ook ’s avonds en in de weekeinden gewerkt.
De bewoners hebben echter totaal geen vertrouwen in afspraken de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Reageer op dit artikel