nieuws

Koop-dochter neemt windmolenbedrijf over

bouwbreed

Koop Duurzame Energie neemt het Britse windmolenbedrijf Infinergy volledig over. De Koop-dochter had al 50 procent in handen. Vastgoedonderneming Savills verkoopt zijn 50-procentsbelang in Infinergy voor 23 miljoen pond (ongeveer 27 miljoen euro).

Koop Duurzame Energie neemt het Britse windmolenbedrijf Infinergy volledig over. De Koop-dochter had al 50 procent in handen. Vastgoedonderneming Savills verkoopt zijn 50-procentsbelang in Infinergy voor 23 miljoen pond (ongeveer 27 miljoen euro).
Infinergy werd in 2003 opgericht met als doel in Engeland geschikte locaties voor windmolenparken te vinden. Daarin is het bedrijf geslaagd, al is het tot dusver op geen van de locaties gekomen tot de ontwikkeling van een windmolenpark. Savills doet zijn belang van de hand omdat het ontwikkelen van windparken niet tot de kernactiviteiten van de onderneming behoort. “Na vijf jaar samenwerking met Koop zijn we verheugd dat zij de totale controle over Infinergy krijgen”, aldus Savills-topman Jeremy Helsby.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels