nieuws

Kleurrijk studentenhuisr rg erg s

bouwbreed

UtrechtOp het Utrechtse universiteitsterrein De Uithof legt BAM Utiliteitsbouw de laatste hand aan de opmerkelijk gekleurde gevel van studentenhuisvestingsproject Casa Confetti. Het door architectenbureau Marlies Rohmer uit Amsterdam ontworpen complex gaat ruimte bieden aan 377 studenten, krijgt een groot dakterras van 610 vierkante meter en wordt bijna 50 meter hoog. Ruim anderhalf jaar geleden kwam de bouw stil te liggen, omdat de toenmalige bouwkraan door nog onbekende oorzaak bij zware storm omwaaide. De kraan, die toen aan de andere kant van het gebouw stond, viel op het dak van de laagbouw ernaast en beschadigde daar onder meer geparkeerde auto’s. Van deze schade, ter hoogte van de lantaarn langs de weg, is nu niets meer te zien.

UtrechtOp het Utrechtse universiteitsterrein De Uithof legt BAM Utiliteitsbouw de laatste hand aan de opmerkelijk gekleurde gevel van studentenhuisvestingsproject Casa Confetti. Het door architectenbureau Marlies Rohmer uit Amsterdam ontworpen complex gaat ruimte bieden aan 377 studenten, krijgt een groot dakterras van 610 vierkante meter en wordt bijna 50 meter hoog. Ruim anderhalf jaar geleden kwam de bouw stil te liggen, omdat de toenmalige bouwkraan door nog onbekende oorzaak bij zware storm omwaaide. De kraan, die toen aan de andere kant van het gebouw stond, viel op het dak van de laagbouw ernaast en beschadigde daar onder meer geparkeerde auto’s. Van deze schade, ter hoogte van de lantaarn langs de weg, is nu niets meer te zien.
Foto en tekst: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel