nieuws

Kans op spoedwet aanleg nieuw spoor

bouwbreed

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de mogelijkheid voor spoedwetgeving bij de aanleg van nieuwe spoorlijnen. Een meerderheid steunde een motie van de ChristenUnie. De motie volgde op het debat over de aanbevelingen van de Commissie Elverding die moeten zorgen voor twee keer zo snelle aanleg van wegen. Omdat het treinverkeer met ten minste 5 procent moet stijgen, ligt het volgens de Kamer in de lijn der verwachting dat er extra spoor moet komen. Om ook die aanleg sneller te kunnen realiseren, wil de Kamer dat het kabinet de mogelijkheid heeft bepaalde tracés in een spoedwet op te nemen.

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de mogelijkheid voor spoedwetgeving bij de aanleg van nieuwe spoorlijnen. Een meerderheid steunde een motie van de ChristenUnie. De motie volgde op het debat over de aanbevelingen van de Commissie Elverding die moeten zorgen voor twee keer zo snelle aanleg van wegen. Omdat het treinverkeer met ten minste 5 procent moet stijgen, ligt het volgens de Kamer in de lijn der verwachting dat er extra spoor moet komen. Om ook die aanleg sneller te kunnen realiseren, wil de Kamer dat het kabinet de mogelijkheid heeft bepaalde tracés in een spoedwet op te nemen.

Reageer op dit artikel