nieuws

Kamer verdeeld over slimme energiemeter

bouwbreed

De Tweede Kamer is nog verdeeld over de slimme energiemeter die minister Van der Hoeven (economische zaken) landelijk wil invoeren. Diverse partijen drongen er tijdens een kamerdebat op aan dat energiebedrijven de meter – die behalve stroomverbruik ook water- en gasverbruik meet en allerlei elektronische handigheidjes heeft – niet in één keer wordt uitgerold. De meeste partijen willen een gefaseerde installatie, voorafgegaan door pilotprojecten. Ook maken Kamerleden zich zorgen dat de meters duurder zijn dan de huidige analoge varianten en dat de consument voor die prijsverhoging opdraait. Van der Hoeven wil de meters vanaf 2012 overal laten installeren omdat snelle invoer volgens haar bijdraagt aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet.

De Tweede Kamer is nog verdeeld over de slimme energiemeter die minister Van der Hoeven (economische zaken) landelijk wil invoeren. Diverse partijen drongen er tijdens een kamerdebat op aan dat energiebedrijven de meter – die behalve stroomverbruik ook water- en gasverbruik meet en allerlei elektronische handigheidjes heeft – niet in één keer wordt uitgerold. De meeste partijen willen een gefaseerde installatie, voorafgegaan door pilotprojecten. Ook maken Kamerleden zich zorgen dat de meters duurder zijn dan de huidige analoge varianten en dat de consument voor die prijsverhoging opdraait. Van der Hoeven wil de meters vanaf 2012 overal laten installeren omdat snelle invoer volgens haar bijdraagt aan het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet.

Reageer op dit artikel