nieuws

Injectiemortel bevat geen styreen

bouwbreed

Würth Nederland vervangt de injectiemortel WIT C 200 door een styreenvrije injectiemortel op basis van twee componenten onder de naam WIT VM 200. Het product is ontwikkeld voor het verankeren van verzinkte en roestvrijstalen draadeinden en binnendraadhulzen in beton of baksteen.

Würth Nederland vervangt de injectiemortel WIT C 200 door een styreenvrije injectiemortel op basis van twee componenten onder de naam WIT VM 200. Het product is ontwikkeld voor het verankeren van verzinkte en roestvrijstalen draadeinden en binnendraadhulzen in beton of baksteen.
Optioneel zijn kunststof of metalen zeefhulzen verkrijgbaar en draadstangen met diameters van 10, 12 of 16 millimeter. Würth Nederland waarschuwt dat het belangrijk is het boorgat grondig te reinigen met bijvoorbeeld de blaasblag van Würth en een reinigingsborstel van staal. Daarna kan de verbinding spanningsvrij tot stand worden gebracht met de styreenvrije injectiemortel. De mortel wordt geleverd in kokers van 300 milliliter met een statische mengbuis. Hij kan worden gespoten met een bij te bestellen kokerpistool. Het uitharden duurt ongeveer 45 minuten bij een temperatuur van 20 graden Celsius. De maximale brandwerendheid van de injectiemortel is 120 minuten.

Reageer op dit artikel