nieuws

Hitteprobleem Metzo tijdelijk opgelost

bouwbreed Premium

Het Metzo College in Doetinchem laat een overkapping aanbrengen op de binnenplaats. Daarnaast wil de school zonwerende folie op de gevels aan de oost-, zuid- en westzijde plaatsen. Op die manier hoopt Stichting Covoa, de beheerder van het Metzo College, het hitteprobleem tegen te gaan. De warmte in de leslokalen wordt veroorzaakt doordat er verkeerde platen zijn gebruikt in de glazen gevels die veel zon vangen. Covoa volgt de adviezen van ingenieursbureau DHV op, die in mei rapport uitbracht.

Het Metzo College in Doetinchem laat een overkapping aanbrengen op de binnenplaats. Daarnaast wil de school zonwerende folie op de gevels aan de oost-, zuid- en westzijde plaatsen. Op die manier hoopt Stichting Covoa, de beheerder van het Metzo College, het hitteprobleem tegen te gaan. De warmte in de leslokalen wordt veroorzaakt doordat er verkeerde platen zijn gebruikt in de glazen gevels die veel zon vangen. Covoa volgt de adviezen van ingenieursbureau DHV op, die in mei rapport uitbracht.
Maar daarvoor moet eerst een ander probleem worden opgelost: wateroverlast. Gevelbedrijf Alkondor is nu bezig de gevels waterdicht te maken. Vervolgens wordt de zonwerende folie geplaatst. Het is niet duidelijk hoeveel deze maatregelen kosten. Verder wil het Metzo College een vaste ondergrondse koelinstallatie bouwen naast de school.

Reageer op dit artikel