nieuws

Heldere daken leveren energiebesparing

bouwbreed Premium

Derbigum, leverancier van bitumineuze kwaliteitsdakbanen, geeft advies aan gebouweigenaren over energiebesparing. Daarvoor is een aparte organisatie opgericht met de naam Dimension-5. De prijzen van energie gaan omhoog en de temperatuur eveneens. Dat levert technische en economische problemen op. De oplossingen die Dimension-5 adviseert zijn: passief koelen met Derbibrite, het reflecterende Derbibrite gebruiken onder zonnecellen en tenslotte Derbisolar, op een waterdichtingsmembraan gekleefde zonnecellen. Op die manier wordt het energieverbruik verlaagd, de opbrengst van de zonnecellen verhoogd en kan ook energie gewonnen worden op plekken waar het dak niet geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Dat past allemaal perfect in het plaatje van milieubesparing en duurzame ontwikkeling, aldus Derbigum. Alle producten hebben een levensduur van meer dan 30 jaar en zijn helemaal recyclebaar.

Derbigum, leverancier van bitumineuze kwaliteitsdakbanen, geeft advies aan gebouweigenaren over energiebesparing. Daarvoor is een aparte organisatie opgericht met de naam Dimension-5. De prijzen van energie gaan omhoog en de temperatuur eveneens. Dat levert technische en economische problemen op. De oplossingen die Dimension-5 adviseert zijn: passief koelen met Derbibrite, het reflecterende Derbibrite gebruiken onder zonnecellen en tenslotte Derbisolar, op een waterdichtingsmembraan gekleefde zonnecellen. Op die manier wordt het energieverbruik verlaagd, de opbrengst van de zonnecellen verhoogd en kan ook energie gewonnen worden op plekken waar het dak niet geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Dat past allemaal perfect in het plaatje van milieubesparing en duurzame ontwikkeling, aldus Derbigum. Alle producten hebben een levensduur van meer dan 30 jaar en zijn helemaal recyclebaar.

Reageer op dit artikel