nieuws

Heidelberg Cement en Italcementi in TioCem

bouwbreed

Italcementi en Heidelberg Cement hebben een overeenkomst gesloten over de productie en in de markt zetten van cement met fotokatalytische bindmiddelen. Tevens hebben de bedrijven zich verplicht tot gezamenlijke onderzoeksinspanningen. “We zijn overtuigd dat de cementgebonden fotokatalytische producten groot succes zullen hebben”, zegt bestuursvoorzitter Bernd Scheifele van Heidelberg Cement. Ons nieuwe cement TioCem, dat we onder het merk TX Active ontwikkeld hebben, is het resultaat van bijna vier jaar onderzoek. Wetenschappers hebben meegedaan uit Nederland, België, Zweden en Duitsland”.

Italcementi en Heidelberg Cement hebben een overeenkomst gesloten over de productie en in de markt zetten van cement met fotokatalytische bindmiddelen. Tevens hebben de bedrijven zich verplicht tot gezamenlijke onderzoeksinspanningen. “We zijn overtuigd dat de cementgebonden fotokatalytische producten groot succes zullen hebben”, zegt bestuursvoorzitter Bernd Scheifele van Heidelberg Cement. Ons nieuwe cement TioCem, dat we onder het merk TX Active ontwikkeld hebben, is het resultaat van bijna vier jaar onderzoek. Wetenschappers hebben meegedaan uit Nederland, België, Zweden en Duitsland”.
Scheifele verwacht dat de overeenkomst met Italcementi een nieuwe impuls zal geven aan fotokatalytische, zelfreinigende bouwproducten. De innovatie draagt bij tot een verbetering van de luchtkwaliteit. De ondernemingen zijn van plan voor de fotokatalytische producten criteria en standaards te ontwikkelen om te komen tot een Europese normering.

Reageer op dit artikel