nieuws

Fortress koopt hotel en winkelsin Kijkduin

bouwbreed Premium

Het Atlantic Hotel in Kijkduin en nabijgelegen winkelcentrum verwisselen van eigenaar. Beide zijn door vastgoedondernemer Fortress overgenomen van Metterwoon Vastgoed.

Het verkoopcontract wordt op 1 juli ondertekend. Dat maakt Fortress bekend. De nieuwe eigenaar wil het winkelcentrum en het gebied daaromheen herontwikkelen. Kijkduin wordt als het aan Fortress ligt, omgetoverd tot een moderne badplaats.
Dat betekent onder meer dat er een ingrijpende verbouwing komt van het gebied. Volgens een woordvoerder van Fortress gaat het om een uitbreiding. De definitieve plannen worden bekendgemaakt zodra de handtekeningen onder het contract zijn gezet. Eerder kocht Fortress het winkelcentrum Babylon, nabij het Centraal Station. Babylon ondergaat momenteel een metamorfose.
De aankoop door de vastgoedontwikkelaar sluit aan bij de plannen die de gemeente Den Haag heeft met Kijkduin. Deze wil de badplaats nieuw leven inblazen. Dat betekent onder meer uitbreiding van ontspanningsmogelijkheden. Ook staat de bouw van zo’n duizend nieuwe woningen op het programma.
Volgens de plannen van de gmeente zouden onder meer vijf woontorens met elk vijftien verdiepingen moeten verrijzen.
Omwonenden vrezen dat het dorpachtige karakter van hun wijk daaronder te leiden zal hebben. De plannen moeten in 2020 zijn uitgevoerd. Daarbij wordt de natuur ontzien.

Reageer op dit artikel