nieuws

Dywidag tunnelt voor kwart miljard in Algiers

bouwbreed

Dywidag verlengt voor 252 miljoen euro metrolijn 1 in de Algerijnse hoofdstad Algiers. De opdracht is een vervolg op een order van 181 miljoen euro in 2005. Het werk in Algiers betreft een complexe uitbreiding van slechts 4 kilometer lengte. Tot het pakket werkzaamheden behoort – onder moeilijke geologische omstandigheden – de bouw van een 2,7 kilometer lange tunnel, realisering van vier stations en aanleg van een brug over een snelweg. Het project moet in 32 maanden voltooid zijn. Algiers heeft een metronet van 55 kilometer. Dywidag, na het faillissement van Walter Bau overgenomen door de Weense bouwer Strabag, past in Algiers de nieuwe Oostenrijkse tunnelmethode toe. Onmiddellijk na het uitbreken wordt het tunnelgewelf gezekerd met spuitbeton en staalmatten.

Dywidag verlengt voor 252 miljoen euro metrolijn 1 in de Algerijnse hoofdstad Algiers. De opdracht is een vervolg op een order van 181 miljoen euro in 2005. Het werk in Algiers betreft een complexe uitbreiding van slechts 4 kilometer lengte. Tot het pakket werkzaamheden behoort – onder moeilijke geologische omstandigheden – de bouw van een 2,7 kilometer lange tunnel, realisering van vier stations en aanleg van een brug over een snelweg. Het project moet in 32 maanden voltooid zijn. Algiers heeft een metronet van 55 kilometer. Dywidag, na het faillissement van Walter Bau overgenomen door de Weense bouwer Strabag, past in Algiers de nieuwe Oostenrijkse tunnelmethode toe. Onmiddellijk na het uitbreken wordt het tunnelgewelf gezekerd met spuitbeton en staalmatten.

Reageer op dit artikel