nieuws

Docenten Bouwtechniek houden elkaar scherp

bouwbreed Premium

Zowel het Lauwers College uit Kollum als het Pontes Lyceum uit Goes heeft afgelopen woensdag de Bèta Techniek Award gewonnen en 60.000 euro in de wacht gesleept. Het Platform Bètatechniek heeft de prijs uitgereikt vanwege hun aantrekkelijke aanpak om instroom van nieuwe leerlingen bouwtechniek te bevorderen.

De uitreiking van de award was het sluitstuk van landelijke dag voor docenten Bouwtechniek. Meer dan vijfhonderd leraren van vmbo-scholen uit heel Nederland kwamen bij elkaar in de Amsterdam Arena.
De landelijke dag sluit aan bij de pas gestarte campagne Spectaculaire Bouwtechniek waarbij het Platform vmbo Bouwtechniek jongeren wil enthousiasmeren om te kiezen voor deze richting. In het platform zijn drie kenniscentra uit het Bouw- en Houtcluster vertegenwoordigd: Fundeon, Savantis en Stichting Hout en Meubelen. Zowel de locatie als het programma stond in het teken van topsport. “Amsterdam Arena is één van de campagnebeelden omdat het een uniek bouwwerk is dat tot de verbeelding spreekt en technisch vernuftig in elkaar steekt”, vertelt Marc van Zanten van het Platform vmbo Bouwtechniek. “Het programma is erop gericht elkaar te coachen en scherp te houden om de top te bereiken. De doelstelling is met elkaar uitdagend en motiverend onderwijs te ontwikkelen zodat vakmanschap voor de toekomst behouden blijft”.
Dit is de negende keer dat de landelijke docentendag is gehouden. Nog nooit zijn er zoveel docenten op af gekomen. Ook het animo voor de bedrijvenmarkt was met 26 stands groter dan voorgaande jaren. “Het besef dat er meer gedaan moet worden aan instroom en vergrijzing in de bouw groeit”, stelt Van Zanten tevreden vast.

Reageer op dit artikel