nieuws

Den Haag helpt bijverfraaiing Paramaribo

bouwbreed

De gemeente Den Haag is bereid oom een steentje bij te dragen aan de stadsverfraaiing van Paramaribo. Dit zegt wethouder Rabin Baldewsingh, die onlangs een bezoek bracht aan de Surinaamse hoofdstad. Drie pleinen in Paramaribo zullen met Haagse hulp worden opgeknapt. Daarnaast denkt Baldewsingh onder meer aan het realiseren van sportveldjes, en een opvangplek voor studenten die buiten de stad wonen. Stadsverfraaiing is een van de paradepaardjes van de Surinaamse minister Maurits Hassankhan (Binnenlandse Zaken), maar wegens gebrek aan geld komt daar weinig van. “Wij zijn bereid hiervoor geld uit te trekken”, aldus Baldewsingh. “We hebben als gemeente al enkele jaren een vriendschappelijke relatie met Paramaribo, maar er wordt te langzaam gehandeld, wat grotendeels aan Den Haag ligt. Ik wil nu dingen neerzetten.” Hoeveel zijn gemeente beschikbaar heeft voor de projecten in Paramaribo, is niet bekend.

De gemeente Den Haag is bereid oom een steentje bij te dragen aan de stadsverfraaiing van Paramaribo. Dit zegt wethouder Rabin Baldewsingh, die onlangs een bezoek bracht aan de Surinaamse hoofdstad. Drie pleinen in Paramaribo zullen met Haagse hulp worden opgeknapt. Daarnaast denkt Baldewsingh onder meer aan het realiseren van sportveldjes, en een opvangplek voor studenten die buiten de stad wonen. Stadsverfraaiing is een van de paradepaardjes van de Surinaamse minister Maurits Hassankhan (Binnenlandse Zaken), maar wegens gebrek aan geld komt daar weinig van. “Wij zijn bereid hiervoor geld uit te trekken”, aldus Baldewsingh. “We hebben als gemeente al enkele jaren een vriendschappelijke relatie met Paramaribo, maar er wordt te langzaam gehandeld, wat grotendeels aan Den Haag ligt. Ik wil nu dingen neerzetten.” Hoeveel zijn gemeente beschikbaar heeft voor de projecten in Paramaribo, is niet bekend.

Reageer op dit artikel